En una experiència del tot inèdita, els grups de teatre de la Conca de Barberà posen en comú els seus efectius per portar als escenaris una obra conjunta en el marc del Tercer Festival de Novel·la Criminal en Català, “El vi fa sang”, que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí els dies 24, 25 i 26 de març.

Es tracta de “Paralelo 1934”, una obra que intrigarà i farà riure els espectadors a parts iguals i que es representarà el dissabte 25 de març a la nit al Teatre del Casal de l’Espluga.

Hi intervenen els grups: Tratea Teatre del Casal de l’Espluga, Vent de bosc de Vimbodí i Poblet, Telotistes de l’Espluga, El Trio de Montblanc i Quandumenus de Barberà.

Paralelo 1934 es representarà en una adaptació de Josep Maria Vallès a partir de la novel·la “Un crim al paralelo” de Rafel Tasis, que el dramaturg montblanquí Josep M. Poblet va convertir en obra de teatre i va presentar al al Teatre Romea de Barcelona el 13 de març de 1953.

L’acció té lloc a la Barcelona dels anys 30 i hi intervenen una vintena de personatges i un gran nombre de figurants. Hi apareixen el “barri xino”, el Paral·lel, el món dels Music-hall i l’espectacle, descabdellant una intriga que mantindrà el suspens dels espectadors fins al final mentre es pregunten qui ha mort de veritat la Maria Bardají.

En la representació s’interpretarà “La Font del Xirineu” (que va estrenar al Paral·lel barceloní la cupletista Raquel Meller), per commemorar el centenari del primer cuplet escrit en català,

Més informació a: https://elvifasang2017.wordpress.com/paralelo1934/

L’Espluga de Francolí, 21 de febrer de 2017