El grup espluguí Apalanke ha guanyat el I Concurs de Bandes de la Universitat Rovira i Virgili, celebrat aquest dijous durant la festa del 25è aniversari de la universitat. D’aquesta manera, els espluguins actuaran per les Festes de Santa Tecla de Tarragona, com a premi a l’explosiva actuació d’aquest dijous a la Tarraco Arena Plaça. Apalanke ha competit amb dues bandes més: Bul kak i Terra Ferma, en una festa que comptava amb Oques Grasses com a cap de cartell del concert. El grup espluguí també oferirà com a premi un concert a la Sala Cero i s’endurà un paquet d’entrades i abonaments per a concerts i esdeveniments organitzats per la Sala Zero i Tarraco Arena Plaça, valorat en 250 euros.

El grup de l’Espluga ja va disputar la semifinal d’aquest concurs al local Sala Cero de Tarragona l’1 de febrer i hi van participar cinc grups més. En aquesta fase de classificació cada grup havia de fer una actuació en directe de 30 minuts i els espluguins van aconseguir l’accés a la final amb la primera posició. El jurat format per Leandra Mestre, del Consell d’Estudiants de la URV; Jordi Fosch, promotor de música i productor de la Sala Zero i Tonet Sánchez, representant de Zero Produccions i del Tarraco Arena Plaça, va puntuar l’actuació dels de la Conca amb 115 punts. D’aquesta forma, Apalanke va classificar-se per davant de Bul Kak i Terra Ferma que van aconseguir 105 i 98 punts, respectivament.

Foto: Moment del lliurament del premi (@UniversitatURV)