Un any més, estem a les portes de celebrar la festa de la disbauxa per excel·lència del nostre calendari festiu. El Carnaval ja el tenim a tocar i ve, un any més, carregat d’actes de tots colors. La rua de les 1000 disfresses del dissabte dia 25 de febrer a la tarda i la desfilada al pavelló a la nit, seran els actes més destacats d’una setmana on el color, les màscares i els excessos de tota mena seran els protagonistes de qualsevol racó del nostre municipi.

La festa començarà ja dijous dia 23 de febrer, amb els berenars de les escoles, per celebrar com cal el Dijous Gras.

Per divendres dia 24 de febrer, les escoles continuaran sent les protagonistes on els diferents centres faran concursos de disfresses, desfilades i rebran a Sa Majestat el rei Carnestoltes amb tots els honors, amanint-ho tot amb molta música.

Ja el dissabte 25 de febrer, ens arriba la rua de les 1000 disfresses, que com cada any comptarà amb una gran cercavila pels carrers més cèntrics de la vila, tot donant-se el tret de sortida des de la Urbanització Carreras.

Tot seguit tindrà lloc el gran sopar de Carnaval al Pavelló, que marcarà el punt de partida d’un dels moments més esperats de la nit,  la gran desfilada de disfresses a la passarel·la, que comptarà amb importants premis de 1000€, 750€, 500€, 400€, 300€ i 200€, i per acabar tindrà lloc el ball amb DJ Moya que comptarà amb moments de molta disbauxa.

Els menuts seran els protagonistes del diumenge de carnaval, dia 26 de febrer, que a partir de les 18 hores tenen una cita al Pavelló del Casal, on es farà l’espectacle infantil «Aprofita», a càrrec de la Companyia Sac Espectacles, per acabar amb coca i xocolata pels assistents.

Amb aquesta alegria arribem al dimarts 27 de febrer, dia de plors, desconsol i escudella; i enterrarem la sardina. Sa Majestat el Rei Carnestoltes es mereix un funeral com cal i aquest anirà acompanyat de la lectura del testament i les últimes voluntats del rei dels poca-soltes.

Caldrà esperar fins al final per veure quines són les comparses que s’enduen un dels 10 premis de 140€ de la rua. L’acte serà presentat i animat pel ja famosíssim Ramon Caballol. Alegria pels guanyadors i tristesa en general. Després d’una setmana de carnaval i de descontrol total, arriben 40 dies de Quaresma, dies foscos, tristos i de continència de tota mena, però encara sort,que sempre ens queden els bunyols de Quaresma.

Programa 35è Carnaval 2017 Espluga de Francolí