La Regidoria de Joventut i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha posat en marxa una campanya de prevenció del consum de l’alcohol en menors d’edat. L’alcohol és una droga legal de fàcil adquisició i, això, permet que els menors hi tinguin accés de manera més directa. També és un dels principals factors afavoridors de l’aparició de problemes socials i de salut, i és la substància que els joves assumeixen com a menys perillosa. A més a més, les dades demostren que el consum de risc entre els joves catalans ha augmentat considerablement en els darrers temps. Per això el consistori ha repartit diferents fulls informatius per conscienciar els menors que han de saber que no tenen edat per beure, que han de conèixer els perills que comporta fer-ho i el que tot això pot comportar. Aquests fulls de mà descriuen algunes característiques de l’alcohol, alguns problemes derivats del seu consum i contenen consells bàsics per a la família.

La campanya també s’adreça als establiments comercials espluguins amb el lema “Aquí no venem alcohol a menors”. Els establiments comercials espluguins que tenen a la venda alcohol han rebut una carta explicativa i un cartell de ‘Comerç responsable’. En el cas que aquests accedeixin a col·laborar, han de penjar el cartell en un lloc visible de l’establiment. A més, des de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’han fet accions al municipi relacionades en aquest àmbit, destacant entre elles el programa ‘Veus el què beus?’