L’Ajuntament de l’Espluga ha engegat la campanya “Si tens gos, fes-te’n responsable” per conscienciar les persones propietàries de gossos perquè recullin els excrements. La presència de caques de gossos per carrers, places i parcs és una de les principals queixes dels ciutadans espluguins. La campanya compta amb diferents accions de caire informatiu i per fer prendre consciència: cartells que s’han penjat per tot el municipi i fulletons en els quals s’argumenta perquè s’han de recollir els excrements. Es donen consells per passejar el gos, es fa un resum de l’ordenança de convivència ciutadana i es parla del bon ús de l’espai públic. Aquests fulletons han estat distribuïts a totes les llars del municipi i també es poden trobar a l’Ajuntament.

Tant pel que fa a aquesta actuació sobre els excrements dels gossos com pel que fa a la resta d’aspectes de civisme, l’Ajuntament les fomentarà entre els ciutadans, i vetllarà perquè es respecti la convivència atenent que l’ordenança preveu sancions que poden anar fins als 3.000 euros.

El bon veïnatge i la bona convivència requereix la implicació de tothom i en aquesta línia l’Ajuntament ha reiterat en diverses ocasions la col·laboració de tots els ciutadans, demanant-los que facin fotos i denunciïn les actituds incíviques, fent arribar les seves denúncies a espluga@esplugadefrancoli.cat, per tal que aquestes puguin ser ateses i tractades, de forma totalment anònima per part del denunciant.