L’editorial espluguina La Musca ha sumat al seu catàleg un nou llibre anomenat ‘Llegendes de Poblet, Santes Creus i Vallbona’ i dedicat a difondre el patrimoni cultural i històric dels monestirs que formen la Ruta del Cister.

El llibre, adreçat al públic infantil i juvenil, és un recull de sis llegendes que tenen com a marc els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona. En elles, els lectors hi poden trobar detalls sobre el context històric de cada llegenda, així com la relació que van tenir aquests monestirs amb alguns reis i reines de la Corona d’Aragó durant l’edat mitjana i també de la vida monacal.

L’autor dels textos és Joan Ibarz, nascut a Vimbodí i Poblet, i actualment veí de l’Espluga de Francolí. Ibarz, llicenciat en Geografia i Història, és un bon coneixedor d’aquests monestirs cistercencs, ja que, a banda d’haver crescut ben a prop del de Poblet, des de fa uns anys també és el responsable del conjunt monumental del Monestir de Santes Creus. 

El llibre conté il·lustracions de gran format, obra de Valentí Gubianas, que acompanyen els textos. L’estil de Gubianas, viu, ple de detalls i d’un alt cromatisme, dona molta força visual a les històries, i complementa les narracions a la perfecció.

El proper dissabte, 6 d’abril, es presentarà al Centre Cívic de Vimbodí a les 7 de la tarda en un acte obert a tothom, el qual comptarà amb la participació dels autors, Joan Ibarz i Valentí Gubianas, i representació de l’editorial La Musca. El llibre es podrà trobar als tres monestirs, les llibreries i també a la botiga on-line www.lamusca.cat.