Montblanc iniciarà el Festival Jordi Savall el 12 d’agost amb el concert inaugural d’una quarta edició que, com els darrers anys, també passarà pel Monestir de Poblet i establirà el gruix de l’activitat al Monestir de Santes Creus. La programació s’ha presentat aquest dimecres a Barcelona en un acte que ha donat a conèixer el detall dels concerts, coincidint amb la posada a la venda de les entrades.

L’aposta per la música antiga, dirigida pel mestre Savall, tornarà a establir ponts entre cultures, en una quarta edició que es vol dedicar al concepte de «Convivència«, que cobra sentit en l’actual context mundial. I, a més d’aquest diàleg entre comunitats, tornarà a endinsar els espectadors en un viatge. Un trajecte en el temps amb la música com a vehicle i amb uns escenaris monumentals que faciliten l’experiència.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ

La inauguració del certamen serà a l’Església de Sant Francesc de Montblanc el 12 d’agost amb un concert dedicat a l’amor i a les músiques del Trecento italià. El Monestir de Santes Creus en prendrà, després, el relleu amb un homenatge a Marco Polo, en commemoració dels 700 anys de la seva mort. La música antiga farà parada al Monestir de Poblet el 16 d’agost amb la Jove Capella de Catalunya a les 10 de la nit. El mateix dia, a dos quarts de 8 del vespre, Montblanc acollirà un altre concert. Serà «Les joies dels elisis» a càrrec de Two Centuries of Viola da Gamba Duo.

Al conjunt arquitectònic de l’Alt Camp és on es desenvoluparan la majoria de cites del festival. De fet, el concert «Un Mar de Músiques» amb una formació de Mèxic i Colòmbia al costat dels conjunts de Jordi Savall serviran la cloenda d’aquest 2024.