Una trentena de persones van participar ahir dimarts en l’acte obert que va organitzar la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola i l’Ajuntament de l’Espluga per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Ho van fer amb un acte a la plaça de l’Església que va comptar amb la participació dels centres educatius del municipi.

Un quintet de clarites de l’Escola de Musica es va encarregar de posar música a l’esdeveniment que va comptar amb la lectura del poema ‘M’he estimat molt la vida’ de Vicent Andrés Estellés que es va llegir en català, bantu, ucraïnès i àrab. Des del Martí Poch 10 alumnes van llegir poemes de Jordi Francolí i Mossèn Ramon Muntanyola. Des de Vedruna 6 alumnes van llegir poemes propis i 3 joves de l’institut Joan Amigó van ser presents amb poemes com un haiku japonès.

Una seixantena de persones es van apropar fins a la plaça de l’Església per gaudir de la celebració.

Retransmissió del dia mundial de la poesia

Poemes de Jordi Francolí

Durant el matí l’escola Martí Poch també va apropar les lletres de les cançons de Jordi Francolí als establiments del municipi, portant guitarres de cartó fetes per l’ocasió. La Biblioteca Mossén Ramon Muntanyola ha exposat una de les peces en commemoració als 15 anys de la mort de l’autor espluguí.

L’escola Martí Poch ha recitat poemes de Jordi Francolí (Imatge: Laia Molné)