Fa aproximadament un any que el carrer Mossèn Serret es va convertir en una zona de flux de vehicles constant per la col·locació d’un dels supermercats principals del municipi en aquest carrer. Des d’aquell moment els veïns de la zona van iniciar una croada contra els compradors que no respectaven els guals i dificultaven la circulació del carrer.

Ara, la problemàtica ha arribat al ple municipal de la mà de Junts per l’Espluga que va fer d’altaveu dels veïns afectats denunciant la seva situació i proposant la col·locació d’aparcaments limitats a 20 minuts d’estança al llarg del carrer per intentar agilitzar el flux de vehicles.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, trasllada la proposta al ple

Des de l’equip de govern, l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal, va explicar que s’havien reunit en diverses ocasions amb els veïns, però que aquests no apostaven de forma comuna per una solució pel qual encara no s’havia procedit. Entre les possibles solucions el consistori havia apostat per augmentar la vigilància municipal en les hores clau, però es troben a l’espera d’una resposta dels afectats.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica que es troben a l’espera d’una resposta comuna entre els veïns

El ple municipal ordinari es va celebrar aquest dijous a l’Oficina de Turisme (Imatge: Gerard Bosch)

Aprovació definitiva del projecte de la caserna

Entre els punts del dia, destaca l’aprovació del projecte executiu i bàsic de la caserna de la Guàrdia Civil, tot i que encara s’està a l’espera d’aconseguir les subvencions necessàries per poder arrencar el projecte i començar el procés de licitació. Junts per l’Espluga hi va votar a favor al·legant la importància de crear nous habitatges.