Les parròquies de la Unitat Pastoral de l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet, Blancafort, Vallclara, Vilanova de Prades i Senan, constituïda el novembre passat, estrenen aquesta Quaresma la nova imatge que a partir d’ara les agruparà i també un full informatiu que es repartirà a tots els seus pobles, amb les notícies i agenda comunes.

La nova imatge de la Unitat Pastoral està encapçalada per un arc apuntat que simbolitza la cerca d’un Déu en les altures i uneix a tots els creients en un mateix esguard. L’arcada interior està formada per 6 carreus de diferents mides i formes -els sis pobles- i la punta de l’arc representa Poblet. A fora, 9 carreus: les 6 esglésies parroquials i els 3 santuaris principals (La Trinitat, els Torrents i sant Antoni). Com a color corporatiu s’ha triat el verd, propi de la geografia del territori pastoral: els boscos de Poblet i les muntanyes de Prades.


Aquesta nova imatge ha servit per estrenar el primer full informatiu de la Unitat Pastoral, que es repartirà a totes les parròquies agrupades, i que comença amb una carta de presentació de Mn. Antonio Rosario, coordinador, i Mn. Miquel Barcos, diaca; també amb el detall dels membres del nou Consell Pastoral de la UPA i l’agenda d’activitats unitàries de les properes setmanes i mesos. 

La Unitat Pastoral de l’Espluga estrena nou full informatiu (Imatge: Cedida)

Aquesta última trobada ha servit també per anunciar la celebració del Recés de Quaresma al centre espiritual de referència de la Conca de Barberà: el monestir de Santa Maria de Poblet, el proper 8 de març a la tarda amb una xerrada i una pregària a l’església abacial de Poblet.


A banda, la Unitat Pastoral també prepara la primera Setmana Santa i Pasqua conjuntes, amb una celebració comunitària de la Penitència pel 20 de març, un programa d’actes i celebracions a tots els pobles i la celebració unitària de la Vetlla Pasqual, el 30 de març.