Amb la intenció d’apropar la cultura, l’art i el patrimoni a la ciutadania el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Consell Comarcal organitzen amb el Campus Extens de la URV el cicle RETROBA(r)T amb un total de sis jornades gratuïtes amb especialistes amb les diverses matèries a tractar.

La primera es durà a terme el dijous 29 de febrer i sota el nom ‘Retalls d’art a la Conca de Barberà en els segles XVI, XVII i XVIII’ i anirà a càrrec de Joan Yeguas del Museu Nacional d’Art de Catalunya. El dimarts 5 de març serà el torn de ‘La expresión artística de la monarquía en el siglo XIV. La esglesia de Santa Maria de Montblanc’ que portarà a terme la catedràtica d’història de l’art, Emma Liaño.

El dijous 7 de març es farà la conferència ‘De monumentis ad reliquaria: el procés de creació, destrucció i recreació de les tombes reials de Santa Maria de Poblet’ que durà a terme Marta Serrano de la URV. El dimarts 12 de març, la Doctora en història de l’art Sofia Mata de la Cruz s’endinsarà en el ‘Patrimoni artístic religiós de la Conca Migrat’.

El dijous 14 de març a les 18 hores, Anna Isabel Serra Masdeu de la URV farà la conferència ‘Esglésies parroquials barroques de la Conca de Barberà: singularitats, patrimoni i identitat local’. Ja per finalitzar, el dissabte 16 de març es farà una visita a Poblet a càrrec de l’historiador de l’art i museòleg, Damià Amoròs.