Durant aquestes setmanes s’ha completat l’obra per restaurar el dipòsit de l’edifici modernista de la cooperativa de Barberà de la Conca. Una estructura que actualment es trobava en ús i que amb el temps s’ha vist malmesa a causa de l’aigua, arribant a acumular filtracions. Gràcies als arranjaments es podrà seguir utilitzant regularment i es repararan també elements ornamentals.

Part del projecte, que va començar el mes de desembre i que tot just finalitza ara, és també la construcció d’un accés des del carrer fins al celler, per salvar el desnivell que hi ha entre dues seccions de l’edifici i facilitar les visites guiades.

L’edifici és un Bé Cultural d’Interés Nacional construït per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell i és per això que la restauració, amb un pressupost de 60.000 euros, ha estat subvencionada per la Diputació de Tarragona i el Departament de la Generalitat de Catalunya. El projecte ha estat dirigit per l’arquitecta espluguina Rosa Garrell i executada per l’empresa espluguina Construccions Guasch i Palau.