La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí ha organitzat per aquest curs un nou projecte destinat a alumnes de cicle superior, amb l’objectiu d’enriquir el seu coneixement sobre la Prehistòria d’una manera pràctica i participativa.

El projecte, titulat ‘Descobreix la Prehistòria: Construeix el teu Poblat’, està dissenyat per proporcionar als estudiants una experiència a través de diverses activitats centrades en la construcció d’un poblat prehistòric i la comprensió de les diferents etapes de la història de la humanitat.

El punt central del projecte és la creació d’un poblat prehistòric, on els estudiants hauran de diferenciar les característiques del Paleolític, Neolític i l’Edat del Bronze. A través de la utilització de peces de fusta, animals de plàstic i decoracions amb peces de fang o pintures rupestres, els participants tindran l’oportunitat d’immergir-se en el passat i comprendre com vivien les primeres comunitats humanes.

A més de la construcció del poblat, els estudiants també hauran de superar tres proves que posaran a prova el seu coneixement sobre la Prehistòria. Aquests inclouen l’ordenació d’imatges relacionades amb l’evolució de l’espècie humana, la classificació de fotografies segons l’era històrica a la qual pertanyen (Paleolític, Neolític o Edat del Bronze) i la resposta a una sèrie de preguntes que posaran a prova la seva comprensió del tema.

La Biblioteca aposta per la Prehistòria per aquest curs escolar (Imatge: Cedida)