Montblanc aposta per ampliar les actuals instal·lacions del CAP. És l’opció que l’Ajuntament ha plantejat al Departament de Salut. Després d’estudiar la possible construcció d’un nou edifici en terrenys municipals, s’ha arribat a la conclusió que el més viable és ampliar el CAP a la ubicació on es troba actualment.

L’objectiu de l’Ajuntament és poder créixer ocupant una part dels terrenys on hi ha el supermercat Caprabo. Concretament, a la zona d’aparcament. Això permetria construir un nou edifici de fins a 800 metres que es connectaria amb les actuals instal·lacions. Aquest edifici de planta nova, a diferència de l’actual, podria tenir 2 o 3 pisos, segons les necessitats de Salut.

L’Ajuntament, de fet, espera ara el vistiplau del Departament de Salut per poder negociar amb els propietaris i la direcció de Caprabo i iniciar els tràmits de compra del terreny.

Des de CAP de Montblanc, la seva directora, Laura Ruiz de Porras, assegura que aquest és un procés llarg que pot durar 5 o 6 anys i que encara no tenen cap confirmació sobre l’opció més viable, si l’ampliació de l’edifici o la construcció d’un de nou.

ÀUDIO: La directora del Centre d’Atenció Primària de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, parla de la situació actual

NOU PROJECTE DE RAMBLA

Paral·lelament, l’Ajuntament ja ha encarregat a la Diputació de Tarragona un projecte per convertir el carrer Jaume Llecha, on està situat el CAP, en una rambla. L’objectiu és pacificar el trànsit a tot l’entorn del CAP de Montblanc i convertir-lo en una nova zona d’arbres i de passeig molt més agradable.