La celebració del Dia Mundial de la Ràdio a l’EFMR serà transversal aquest dimarts 13 de febrer. Hi haurà continguts especials a l’emissió del 107.4 FM, però la commemoració superarà els límits de l’emissora municipal implicant les escoles de primària i obrint dues finestres en la programació de Catalunya Ràdio i TV3 on l’Espluga FM Ràdio treurà el cap.

Aquest dimarts serà especial, i més coincidint amb el 40è aniversari de l’emissora municipal de l’Espluga de Francolí. La graella de l’EFMR s’omplirà de viatges a anteriors etapes amb la reemissió dels Records dels 40 que ja han passat pels estudis de l’antic hospital. És a dir, durant tot el dia, la programació habitual es complementarà amb aquests capítols especials que, cada setmana, fan alguns antics col·laboradors.

Mirarem al passat, però també al futur. Els més joves de l’Espluga de Francolí també seran protagonistes d’aquesta festivitat. Serà un dia de ràdio amb majúscules i, per això, alumnes de l’Escola Martí Poch i de l’Escola Vedruna visitaran els estudis de l’emissora per conèixer com és una ràdio, però, en especial, per participar en un Altaveu especial, que s’emetrà a les 13 h.

Més enllà de la Conca

I la marca EFMR, que està d’aniversari, anirà més enllà de la Conca de Barberà. Per un costat, serà una de les emissores locals que participarà del Planta Baixa de TV3 amb una breu entrevista en el programa presentat per Agnès Marquès. I no serà l’únic programa del 3Cat on es parlarà de l’Espluga de Francolí i de l’Espluga FM Ràdio i és que el Que no surti d’aquí de Catalunya Ràdio s’emetrà des d’un pis d’estudiants de Barcelona a les 13 h. Els amfitrions són els espluguins Anna Batet, Júlia Barneda i Joel Sales, voluntaris de l’Espluga Audiovisual i membres del programa el Migdia de l’EFMR. Rebran a casa, doncs, l’espai presentat per Roger Carandell, Juliana Canet i Marta Montaner.