Acte emotiu i simbòlic aquest dissabte al vespre com a plat fort de la Fira de Sant Vicenç. Enric Martí de la forja de Cal Biel va compartir creació amb familiars i amics dels membres dels Diables de l’Espluga de Francolí que han mort. Tots junts, a les portes de l’església Nova, van confeccionar una peça que els recordarà. Aquest nou element de l’entitat espluguina durà la flama a les seves actuacions i, així, amb cada encesa es retrà homenatge a aquests veïns del municipi.

Mònica Martí, integrant de l’associació, va llegir el manifest que explicava el sentit de l’obra. «L’arbre del foc que amb la seva flama manté viu el seu record i la seva llum», definia el text. La peça s’aguanta sobre una base que representa les arrels, simbolitzant el sentiment de pertinença, que s’eleven en forma de trena i desencadenen en vuit branques, una per a cada membre dels Diables desaparegut, i que poden sostenir el carregament pirotècnic per generar vuit flames.

ÀUDIO: Lectura del manifest de l’arbre del foc

L’estrena es va emmarcar, justament, en els actes d’una fira que duu el sobrenom de «El foc, el nostre origen» i que pretén, a través d’aquest concepte, vertebrar la programació. A les 8 del vespre, es finalitzava la peça de forja, després que els amics i familiars participessin en l’elaboració artesanal. L’acte va donar pas al correfoc dels Diables Kids, també commemoratiu pels seus 10 anys de vida, i amb la companyia del foc convidat la Colla de Diables de Riudoms i amb el seu Lo Dràcum.

GALERIA D’IMATGES
(Fotos: Aleix Valero)