L’Espluga de Francolí ja té dates per fer realitat el ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona. Les obres s’iniciaran després de la Fira de Sant Vicenç i s’acabaran per la Festa Major de l’Espluga. Aquestes són les dates que s’han definit aquest dijous al Ple Municipal de l’Espluga de Francolí després que l’empresa licitadora, GICSA, firmes el contracte el passat 16 de gener. Ara, en menys d’un mes, les obres s’han d’iniciar.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica els terminis de l’obra

D’altra banda, les obres de la urbanització Carreras ja han arribat a la seva tercera fase, gran part de les noves canonades ja han estat col·locades i es treballa en la connexió de les escomeses i els nous comptadors. També s’han implantat arquetes amb comptadors a la zona del Casal, al carrer Milmanda i en direcció al polígon industrial per poder regularitzar si hi ha alguna fuga o s’està fent un ús irregular de l’aigua.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, actualitza la situació a la urbanització Carreras

Durant el ple també es va confirmar que el procés de licitació per les obres de l’habitatge del carrer Castell número 1 arrancarà la setmana vinent. Aquest és un projecte subvencionat amb un 80% per la Diputació de Tarragona. L’obra permetrà consolidar l’estructura i es farà una coberta, amb l’objectiu de garantir la seguretat estructural de l’edifici i dels immobles veïns.

Problemàtica amb la fibra òptica

Durant aquests mesos s’està treballant per la col·locació de la fibra òptica amb una empresa subcontractada per part de la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament denuncia que l’empresa en qüestió està produint múltiples incidències i té males pràxies.

El grup de Junts per l’Espluga s’ha mostrat també preocupat per la fondària en la qual s’està instal·lant el cablejat i des del consistori no descarten fer sondejos per comprovar que s’estan complint el mínim de metres obligatoris. Actualment, s’està en negociacions amb l’empresa licitada, l’empresa subcontractada i la Generalitat per solucionar les incidències.

ÀUDIO: El regidor de Junts per l’Espluga, Joan Amigó, es mostra preocupat per la fibra òptica

ÀUDIO: Xavier Rosell admet que estan en converses amb els actors implicats en els treballs