La Fira de la Tòfona s’ha celebrat aquest cap de setmana a Vimbodí i Poblet amb més de 2.000 visitants comptabilitzats només durant la jornada de diumenge. A falta de conèixer les xifres globals, l’organització ja confirma que l’edició ha complert i superat les expectatives acollint amb èxit la nova ubicació.

Un total de 24 elaboradors i artesans es van exposar al poliesportiu municipal amb la tòfona com a producte protagonista. Des de l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet asseguren que acollir una fira consolidada com aquesta és un impuls per la Festa d’Hivern del municipi. De cara a edicions posteriors ja confirmen la intenció de mantenir l’esdeveniment en aquesta nova localització.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, aposta per mantenir la Fira de la Tòfona

La sequera fa superar els 1.000 euros el quilo

La Fira de la Tòfona s’ha celebrat mantenint una acurada selecció de les tòfones a la venda i amb uns preus estabilitzats, però la situació actual ha fet que el preu de la tòfona a nivell global hagi arribat a superar, pels volts de Nadal, els 1.000 euros el quilo. Aquest augment es deu a la forta sequera que ha provocat danys importants en la collita, obtenint la meitat de producte que l’any anterior per aquestes dates.

ÀUDIO: El propietari de TuberGroumet, Dídac Espasa, parla de la situació actual de la tòfona