L’oficina comarcal de turisme de la Conca de Barberà, ubicada al Monestir de Poblet, ha atès un 29% més de visitants respecte al 2022. A Montblanc, el punt d’informació de l’Ajuntament també ha notat un repunt els darrers 12 mesos. Segons els balanços publicats aquesta setmana, a més a més, ha incrementat el nombre de persones que s’han allotjat a la comarca.

En el cas concret de l’oficina comarcal, durant l’any passat es van rebre 10.384 consultes, el que suposa un 17% d’increment en comparació al 2022. Aquestes atencions es tradueixen en gairebé 50.000 visitants atesos. Segons la procedència, el grup més nombrós va ser el dels catalans, un 37%, mentre que el perfil europeu supera per més de 10 punts el visitant de la resta de l’Estat espanyol. Aquest grup internacional, format per francesos de forma majoritària, suposa el 35% dels turistes que van consultar a l’oficina comarcal. En canvi, els espanyols representen el 24%.

Les dades recollides per l’oficina de turisme situada a Poblet també permeten copsar el comportament del visitant. Les sortides d’un sol dia, sense pernoctació a la comarca, són les que s’imposen, ja que representen el 30% dels casos. En canvi, els que van decidir allotjar-s’hi són un 20%. Vimbodí i Poblet, l’Espluga de Francolí, Montblanc i Vilanova de Prades són els espais més escollits. Més de la meitat dels visitants són parelles, mentre que 2 de cada 10 casos són famílies amb infants.

Montblanc també desperta més interès

L’Oficina de Turisme de Montblanc ha experimentat un lleuger increment de visitants que s’hi han adreçat. Estem parlant d’un miler de consultes més, el que situa el 2023, si fa no fa, als nivells del 2018. Es calcula, doncs, que s’ha informat a unes 44.000 persones, la millor xifra dels darrers cinc anys.

En conjunt, l’activitat turística a la vila medieval va guanyant terreny després de l’impàs provocat per la pandèmia. Tot i que encara és d’hora per parlar d’una recuperació completa del sector. En la millora estadística hi ha ajudat la recuperació del calendari de festivals i propostes turístiques.

En general, pel que fa a visites guiades també es continua remuntant. Els Guies de Montblanc han acompanyat 8.300 persones, unes 1.200 més que l’any passat. En el cas dels escolars, gairebé es dupliquen el nombre de grups.