Els veïns de Lilla afectats per les esquerdes causades per les obres de l’A-27 cobraran les indemnitzacions al febrer. Poc abans d’inaugurar el túnel del Coll de Lilla, fa ara dos mesos, el Ministeri de Transports va assegurar que el pagament es faria efectiu abans d’acabar l’any. Des de l’Ajuntament diuen que el Ministeri ha acusat el retard al canvi de govern i, per tant, al canvi dels seus alts càrrecs. 

L’Ajuntament assegura que ha estat una sorpresa el canvi de data, però espera que finalment al febrer es faci efectiu el pagament. Serà el consistori qui rebrà els diners per, després, transferir-los directament als veïns afectats. 

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, explica l’últim anunci

A Lilla els veïns es mostren indignats, tot i que confien que el pagament es faci efectiu en aquesta nova data. Asseguren que ja no es creuen res del que promet el Ministeri. A banda de les indemnitzacions, els veïns reclamen que es compleixin els acords per restituir els camins o posar més pantalles acústiques. Si al febrer no arriben els diners, no descarten tallar l’autovia. 

ÀUDIO: El vicepresident de l’Associació de veïns de Lilla, Josep Lluís Inglés, assegura que els veïns no confien en aquesta promesa

Les indemnitzacions sumen uns 700.000 euros i han de servir per arranjar la norantena de cases d’aquesta pedania de Montblanc afectada per les esquerdes.