Ja està obert el termini d’inscripcions per participar en la històrica Fira de Sant Vicenç de l’Espluga de Francolí que el 27 i 28 de gener del 2024 viurà la seva 458a edició. Els paradistes i expositors interessats podran apuntar-s’hi fins al pròxim 21 de desembre. L’Ajuntament ha informat que el tràmit s’ha de fer enviant un correu a fires@esplugadefrancoli.cat.

La fira tornarà a presentar-se amb la marca «El foc el nostre origen» que es va introduir en l’anterior mandat per donar contingut a la mostra multisectorial i vertebrar la programació al voltant d’aquest leitmotiv. Amb aquesta finalitat, per exemple, va néixer l’espai de demostracions en directe a la plaça de l’Església i també es convida un element o festa lligada al foc d’altres punts del país. Previsiblement, la programació d’aquesta 458a edició es donarà a conèixer després de les festes de Nadal.

Més enllà dels actes que acompanyen el cap de setmana, el recinte firal, pel qual ara s’obre el termini d’inscripcions, s’expandeix habitualment des de la travessera de Poblet i la plaça de l’Església fins a la plaça 1 d’octubre. Així, les parades de productors locals, entitats, empreses i altres expositors connecten amb l’espai de les atraccions que s’ubica al voltant de la zona del Casal.