L’Agrupament Escolta l’Estornell podrà fer ús de les instal·lacions de l’ermita de la Santíssima Trinitat. Aquest dijous s’ha firmat un conveni amb l’Arquebisbat de Tarragona per formalitzar aquesta cessió, que compartiran amb la Germandat de la Santíssima Trinitat.

ÀUDIO: El membre de l’Agrupament Escolta l’Estornell, Gerard Pons, parla de la cessió

Concretament, l’Agrupament farà ús principalment de la casa de l’ermità per poder passar-hi la nit, però també de l’espai exterior de l’ermita. Amb aquesta proposta, Mossèn Antonio Rosario vol recuperar el contacte amb aquesta entitat, amb qui havien treballat conjuntament fins al 2002, arran de la seva expulsió per part de la Parròquia del moment. Cal recordar que l’Agrupament va ser creat l’any 1975 per Mossèn Albert Palacín.

ÀUDIO: El mossèn de l’Espluga, Antonio Rosario, comenta la importància d’aquest conveni

Durant els últims anys la casa de l’ermità s’havia privatitzat en mans de la Fundació Chiquillos en el Campo i més endavant amb la Fundació Santa Maria de Siurana que havia projectat una casa de colònies, sense èxit. Aquest acord actual recupera vincles i lligams entre l’educació en el lleure i la tradició lligada als espais simbòlics de l’Espluga.