L’Agrupació de Productors de l’All de Belltall ha iniciat una nova fase per mantenir la seva varietat d’all activa i fer un relleu generacional. Per aconseguir-ho han posat a disposició un terreny cedit de dues hectàrees, així com les llavors del primer any i el material necessari pels alls, ara es busquen emprenedors per cultivar aquesta terra en un període de mínim tres anys.

ÀUDIO: La presidenta de l’Agrupació de Propietaris de l’All de Belltall, Montse Sánchez, detalla el procés

El projecte anomenat ‘Espai Test’ s’ha creat amb la intenció d’atreure un relleu generacional i del territori, tot i que no hi ha límit d’edat i es poden presentar les propostes fins al proper 27 de novembre a través de Concactiva. Un cop tancada la convocatòria s’elegirà un nou productor al qual se li faran les formacions pertinents i se li donarà el material per treballar.

Aquesta proposta s’ha creat de forma conjunta entre l’Agrupació de Productors de l’All de Belltall, l’Ajuntament de Passanant i Belltall, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i Concactiva, així com el suport de l’Escola Agrària de Tàrrega i la Fundació Miquel Agustí.

Fa uns dies es va fer una reunió a Belltall per explicar el projecte (Imatge: Cedida)

Noves anàlisis per poder plantar all en altres territoris

La Fundació Miquel Agutí repetirà enguany les proves de plantació d’all a diversos llocs de Catalunya així com en territoris propers a Belltall, ja que a causa dels problemes climàtics els últims estudis no van ser concloents.