La setmana passada, l’Ajuntament de Rocafort de Queralt va fer entrega a l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà el vídeo de recuperació de la memòria oral de Rocafort de Queralt “La vida d’abans”. A l’acte d’ingrés del treball hi van assistir les regidores de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt, Aina Sendra i Sònia Gual, i la Directora de l’Arxiu Comarcal, Montse Gomà. 

El vídeo en qüestió es va presentar aquest estiu. El treball de recuperació de la memòria oral va ser enregistrat durant els mesos de juny i juliol, de la mà del professional de l’audiovisual Josep Morató. L’escola, la guerra, els oficis, les festes populars entre altres temes van quedar reflectits a través de les vivències i experiències en primera persona de la gent gran de Rocafort de Queralt. Les entrevistes eren conduïdes pel jovent de la població. 

L’Ajuntament de Rocafort de Queralt i l’Oficina Jove de la Conca van treballar conjuntament i coordinadament per tirar endavant el projecte. El vídeo restarà a l’Arxiu i podrà ser consultat per tothom que estigui interessat a estudiar aquesta temàtica.