Tot a punt per desencallar l’arribada de l’aigua de l’Ebre a l’Espluga de Francolí. En les pròximes setmanes finalitzaran els tràmits per tornar a treure a concurs el contracte d’obres amb els preus actualitzats a l’alça. La previsió és que pròximament es licitin les obres, mitjançant un procediment d’urgència, i que aquests treballs puguin estar enllestits el segon semestre de 2024.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, ho qualifica d’una obra històrica

El pressupost de l’obra s’ha encarit un 70% després que la primera licitació del projecte quedés deserta l’any 2021. Per assumir-ho, es comptarà amb el finançament de la Diputació de Tarragona, que hi aportarà 445.000 euros, i de l’Agència Catalana de l’Aigua, que hi destinarà els 1,2 milions restants per fer-lo realitat. 

ÀUDIO: El director de l’ACA, Samuel Reyes, assegura que ha sigut un camí llarg

Altres ajuts de les institucions

A banda de la subvenció que permetrà la connexió de l’Espluga a la xarxa de subministrament del CAT, l’ACA ha donat suport al municipi en els últims anys, assumint el cofinançament del transport d’aigua amb camions cisterna amb un total de 123.000 euros, un import que es preveu que a finals del 2023 arribi fins als 200.000 euros. La Diputació també hi ha contribuït amb 40.000 euros. En el marc dels ajuts destinats a restablir béns i serveis dels municipis afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals.

ÀUDIO: La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca el treball fet per les institucions

Les obres del ramal del CAT s’haurien d’acabar a mitjans del 2024 (Imatge: TAC12)