Durant el 2022, l’escola Martí Poch va celebrar la 4a setmana de la Natura durant un mes d’octubre replet d’activitats, excursions i xerrades al centre. Ara, han estat premiats per la iniciativa amb un accèssit al ‘Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica 2023’ que entrega la Generalitat de Catalunya per impulsar una bona alimentació entre els centres educatius del territori.

Entre les activitats destacades de la 4a setmana de la Natura hi havia sortides per visitar la deixalleria municipal, sortida a observar i analitzar les figueres i oliveres del poble, sortida a comprar planter per l’hort a El Gos Verd o una visita a l’hort d’un dels familiars d’un dels alumnes.

Fins al centre també es van apropar familiars i experts en l’alimentació i producció ecològica. Va ser el cas dels propietaris de Lligams Orgànics, Anna Amigó i Sven Rock, per parlar de l’agricultura ecològica; el propietari del forn de pa Cal Tullet, Gerard Griñó, per explicar el procés per fer pa; la propietària del celler Vega Aixalà, Eva Vega, per parlar sobre el vi ecològic; el productor d’oli ecològic La Sinoga, Salvi Sánchez, que va detallar com s’elabora aquest producte; el tofonaire Dídac Espasa, que va fer una demostració del seu ofici o l’apicultor aficionat Josep Maria Rosell, qui va explicar als alumnes el procés de la mel.

Durant la setmana també es va experimentar amb elements naturals, tallers de reciclatge, cura dels jardins del centre les sessions de biblioteca es van dedicar a la lectura de llibres i àlbums relacionats amb la temàtica. Per concloure la setmana, cada alumne s’emportava un “Roll’eat” per posar l’esmorzar, un imant amb les verdures i fruites de cada estació i el tríptic informatiu amb les 10 raons per consumir aliments ecològics de proximitat. 

Visita al dipòsit de la Cometa de l’Espluga (Foto: Pep Morató)

Enguany s’ha celebrat la 5a edició

Sota el títol ‘L’aigua no cau del cel’ enguany l’escola Martí Poch s’ha sumat a la 5a edició d’aquest projecte amb una visita al dipòsit municipal, una exposició amb l’aigua com a protagonista i la visita, com l’any anterior, de familiars i experts en la temàtica.