Aquest diumenge es van complir 4 anys de la riuada del Francolí i actualment encara queden projectes pendents per recuperar o millorar l’aspecte que tenia el municipi abans d’aquesta catàstrofe. Durant l’últim programa de ‘L’Ajuntament a Casa’ la vicealcaldessa de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, va confirmar que de cara l’any vinent l’Ajuntament preveu destinar una partida a arranjar la llera del riu, crear una zona de passeig i exercici i millorar-la de cara als visitants.

ÀUDIO: La vicealcaldessa de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, detalla el projecte

Els tres grups municipals del consistori han valorat aquests quatre anys i les millores fetes fins al moment, entre les quals destaca el Parc Fluvial. Des de Junts per l’Espluga han criticat que no s’aprofités per augmentar el nombre d’arranjaments i millorar estructures, com sí que van fer a Vimbodí i Poblet o Montblanc.

ÀUDIO: El membre de Junts per l’Espluga, Joan Amigó, crítica que no s’arrangessin més estructures

D’altra banda, els tres grups municipals s’han posat d’acord en reclamar un nou pont a la zona de les 17 fonts, culpable del tap que va provocar la catàstrofe del 2019. Aquesta és una infraestructura de la Generalitat des d’on, fins al moment i tot i la insistència del consistori, s’han mostrat contraris a refer l’estructura.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, assegura que el pont és un perill