Un major ús de les bicicletes i les rutes ciclistes del municipi, aquesta és la moció que el grup de Junts per l’Espluga presentarà en el proper ple municipal. Demanen senyalitzar i promocionar les rutes ja existents i ferles compatibles amb els espais senderistes del municipi.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, explica que la intenció seria atendre un nou nínxol de turisme

El grup a l’oposició ha criticat que actualment no es dediquen prous esforços en aquest àmbit, el que fa perdre oportunitats al territori. Denuncien que els itineraris saludables creats fa dues legislatures, sota el govern dels Convergents, es troben ara poc utilitzades i es podrien promocionar molt més.

ÀUDIO: Jordi Torre crítica que no s’han desenvolupat els itineraris existents

Concretament, aposten per promoure la realització de visites guiades en bicicleta per diferents nivells. Per exemple, per ajudar a conèixer les rutes a esportistes o per a famílies que vulguin fer rutes més curtes i tranquil·les. També es proposa que es fomenti la connexió de les rutes des de les diferents vies d’accés al municipi.

Per als usuaris de rutes ciclistes i les seves famílies, que es preparin i s’estableixin descomptes en els equipaments turístics municipals. Una altra proposta seria la de promoure acords amb els diferents establiments turístics (hotels, restaurants, bars, lloguers de bicis, etc) per a poder oferir descomptes al mateix tipus d’usuaris d’aquestes rutes, i finalment fer una bona promoció d’aquests descomptes i serveis.