L’Espluga de Francolí acollirà la commemoració del 85è aniversari del Comiat de les Brigades Internacionals el pròxim 29 d’octubre. Serà al pati de l’Alberg Jaume I, on es va donar l’adeu als milicians al tram final de la guerra. L’acte comptarà amb la presència de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, a més de membres de la International Federation of Resistance Fighters (FIR).

El diumenge també es presentarà un llibre infantil sobre l’efemèride. Es tracta d’El Penyic i les Brigades, editat per La Músca i que dona continuïtat a l’experiència d’El petit penyic i Albert Einstein publicat recentment. La presentació de la publicació serà a les 12 del migdia al pati de l’Alberg Jaume I. Abans, a les 10 i a les 11 del matí, es farà una activitat divulgativa a càrrec del Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister. 

El divendres 27, també al mateix alberg, una conferència obrirà els actes per recordar un dels capítols destacats de la Guerra Civil que es va produir a l’Espluga de Francolí, en concret a Les Masies. Portarà per títol «Les Brigades Internacionals, el comiat a l’Espluga de Francolí i la seva difusió didàctica» i serà dirigida per Jordi Martí Rueda, Àlex Rebollo i Axel Baiget.