L’Associació Sembrem Conesa ha organitzat pel proper 14 d’octubre la segona edició de la Fira del Poble, una iniciativa que es va impulsar la primavera passada i que torna aquesta tardor havent quadruplicat el nombre de parades, arribant a 13 i música en directe.

ÀUDIO: L’organitzador de la Fira, Joel Crusells, explica els paradistes d’aquesta edició

Les inscripcions romandran obertes durant tot el cap de setmana i encara es poden apuntar paradistes. Estan convidats productors, elaboradors i artesans del territori que ofereixen productes de quilòmetre 0. Per fer-ho cal trucar al telèfon 618638136.

De cara a futures edicions, que es faran dos cops a l’any, l’associació preveu continuar ampliant la fira i afegir activitats com visites guiades al municipi o tallers de pedra seca per ensenyar el patrimoni de la zona.

L’Associació Sembrem Conesa

Fa tres anys que va néixer l’Associació Sembrem Conesa i més enllà de la Fira han impulsat activitats per millorar la situació del municipi i combatre el despoblament. Un dels projectes impulsats, juntament amb Greenpeace, ha estat un estudi sobre els nivells de nitrats a les aixetes municipals, una problemàtica que prohibeix als veïns fer ús d’aquesta aigua. En un futur proper esperen poder aconseguir analitzadors propis per continuar estudiant la situació i revertir-la.

ÀUDIO: Joel Crusells detalla la problemàtica derivada de l’alta quantitat de nitrats a l’aigua