La 9a edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet se celebrarà aquest mes d’octubre a l’Església Major on l’orgue construït per la firma suïssa Metzler Orgelbau sonarà durant tres dissabtes seguits amb les mans de músics de renom internacional. Durant les sessions programades la música del segle XVIII i XX dialogarà amb Bach com a peça destacada de cada jornada.

ÀUDIO: El portaveu del Festival Internacional d’Orgue de Poblet, Pep Gorgori, explica com serà l’edició d’enguany

El Festival comença aquest dissabte 7 d’octubre amb el músic Óscar Candendo qui farà un homenatge Bach alternat amb Max Reger, creant un diàleg entre ambdós artistes. El 14 d’octubre serà el torn de Matthias Havinga qui repassarà les influències i influenciats de Johann Sebastian Bach amb peces de Sweelink, Attaingnant, Alain i Duruflé. El festival acabarà el 21 d’octubre amb Loreto Aramendi qui viatjarà entre èpoques molt diferents amb Bach com a element destacat juntament amb Alain, Buxtehude, Saint-Saëns, Distiler, Bruhns i Tournemire.

Les entrades tenen un preu general de 12 euros per persona i es poden fer packs de 2 concerts per un preu de 20 euros o inclús el bonus complet dels 3 concerts.