El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar aquest dimarts compensar part del deute que l’Ajuntament té amb la Diputació de Tarragona, que suma més de 720.000 euros. Es va aprovar només amb els set vots a favor del govern, mentre que l’oposició hi va votar en contra.

L’equip de govern ha decidit retirar el contenciós contra la Diputació i arribar a un acord. D’aquesta manera, s’ha acordat compensat ara el 10% del deute, i la resta pagar-lo en quatre anys. Tenint en compte que l’Ajuntament hauria de pagar ara uns 130.000 euros, i que la Diputació deu a l’Ajuntament uns 190.000 euros de subvencions, s’ha acordat compensar aquest deute.

ÀUDIO: La regidora d’Hisenda, Raquel Huguet, explica l’acord amb la Diputació de Tarragona

L’anterior equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc, amb Josep Andreu a l’alcaldia, havia obert un contenciós administratiu contra la Diputació de Tarragona per evitar pagar el deute del PAM. Ahir el regidor de Montblanc Progressa, Josep Andreu, va tornar a retreure a l’equip de govern la seva posició. 

ÀUDIO: El regidor de l’oposició i exalcalde de Montblanc, Josep Andreu, es mostra en contra

L’alcalde, Oriol Pallissó, va demanar a Josep Andreu “col·laboració” deixant “els retrets fora”. L’alcalde va destacar que “fem el possible per millorar Montblanc i l’Ajuntament, i aquest és el millor acord que podíem fer amb la Diputació, ja que en els propers mesos el deute hauria pujat a més d’1 milió d’euros. No considerem que ens hàgim aplanat”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, critica l’actuació de l’oposició

El regidor del PSC, Juanma Cabello, assegura que a l’anterior legislatura, els advocats van assegurar que hi havia possibilitats de guanyar el cas, i diu que hauria esperat a la resolució judicial abans de començar a pagar. 

ÀUDIO: El regidor del PSC, Juanma Cabello, creu que es podria haver esperat

S’adjudiquen les obres de rehabilitació del jutjat

El ple també va aprovar ahir l’adjudicació de les obres de rehabilitació del Jutjat de Montblanc, que han de començar de manera imminent per poder complir els terminis, que són molt ajustats. De fet, les obres han d’estar acabades en un any.

El plenari també va aprovar una modificació de crèdit per poder pagar les nòmines del mes de desembre, així com per pagar més de 266.000 euros en factures que no tenien partida al pressupost actual.

El ple també va aprovar una moció de suport als veïns i veïnes de Lilla per aconseguir que cobrin les indemnitzacions que els van prometre des del Ministeri de Transports per les obres de l’A-27. L’Ajuntament se sumarà a la manifestació convocada per aquest dissabte 30 de setembre a Lilla.