Els Amics dels Gegants de Montblanc estan de gira a Costa Rica, convidats pel grup cultural Agruca d’Aserrí, que l’any passat van ser a Montblanc.

L’expedició montblanquina, integrada per 27 components dels Amics dels Gegants, faran ballar als Gegants Els Veguers de Montblanc a diverses ciutats del país. En els prop de 30 anys de la colla, aquesta gira és el repte més excepcional que duran a terme, arribant per primera vegada al continent americà.

La gira inclou un total de 10 actuacions, principalment a la ciutat d’Aserrí, amb motiu de les Festes de San Luís de Tolosa, com a convidats d’honor. Però també han fet actuacions a altres ciutats del país, com a la capital San José, Heredia, Belén, Alajuelita, Capellades, Grècia o Palmares. També han realitzat tallers a diferents escoles, actes institucionals i la visita al Casal Català. Fins i tot han actuat al Parlament de Costa Rica.

La gira va començar el dia 16 d’agost i s’allargarà fins al proper 1 de setembre.

ÀUDIO: El president dels Amics dels Gegants de Montblanc, Ivan Besora, comenta els detalls d’aquesta gira

El delegat del Govern de Catalunya a Amèrica Central, Lleïr Daban, també ha rebut a la delegació catalana i va compartir l’estada durant els primers dies a Aserrí.