Junts per l’Espluga ha denunciat aquest dilluns els fets ocorreguts el passat dissabte durant una sessió de música organitzada pels bars Ca l’Enric i Raluca a la plaça de l’Església amb la música de DJ Moya. El partit de l’oposició ha denunciat una mala actitud per part del regidor de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, David Martí Nonell.

Segons la versió d’alguns testimonis i el mateix DJ, passades les 12 de la nit, el regidor en qüestió es va apropar a la taula de so per demanar abaixar el volum. Més endavant, tot i la baixada d’alguns decibels, el mateix regidor es va apropar a la taula de so per abaixar el volum, actitud que va ser retreta pel DJ. La situació es va repetir una tercera vegada i el DJ va decidir tancar la sessió, que acabava a la una, per considerar la situació «insostenible».

En el transcurs dels fets, el públic es va mostrar irritat i en contra del regidor en qüestió. Segons el comunicat de Junts per Catalunya durant els fets, David Martí va abusar de la seva autoritat amb aquesta actuació i es va mostrar punyent amb alguns assistents, arribant a amenaçar a l’organització de la festa i al DJ per vanejar aquest tipus d’activitats o les sessions del mateix disc-joquei. Junts per l’Espluga també denuncia un atac directe cap al seu grup municipal anomenant «xulos» als «convergents», segons paraules del comunicat. Per tot això, han demanat una resposta política, una disculpa pública i inclús la dimissió del mateix regidor.

ÀUDIO: El cap de llista de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, denuncia la situació

El regidor es disculpa als afectats

Des de Som Espluga han fet públic un comunicat on el regidor David Martí demana disculpes públicament pels fets, unes disculpes que també s’han estès, presencialment, als bars afectats i DJ Moya. Des de l’Ajuntament no s’ha volgut fer cap declaració a l’Espluga FM Ràdio, remetent-se al comunicat.