El Jardí dels Francolins de l’Espluga es va omplir aquest dijous al vespre en la tercera edició del Concurs de Bandes, organitzat per joves del poble. El certamen enguany va canviar d’escenari, ja que va deixar enrere l’espai del bar de la piscina municipal.

En aquesta ocasió van ser 5 les formacions musicals que van defensar la seva candidatura per optar als dos premis del concurs; un dels participants va fallar a última hora. Per un costat, estava en joc el premi del jurat professional valorat amb 150 euros i l’actuació al pròxim festival No Callarem de l’Espluga i, per l’altre, el premi del públic també de 150 euros.

Hi van tocar bandes locals, però també de Lleida, Girona, l’àrea metropolitana de Barcelona i d’Osca. De fet, els rapers «La Cara B de Uesca» es van endur el primer premi i actuaran en el pròxim festival No Callarem de l’Espluga. Es van imposar amb les seves lletres reivindicatives i de defensa del món rural a l’Alt Aragó. Els joves «Xauxers», que jugaven a casa, es van endur el premi del públic.

El Concurs de Bandes en format talent show va amenitzar el vespre i la nit durant més de 5 hores. Va comptar amb un jurat professional format pels músics locals Jaume Ballesté, Anna Amigó i Edu Vilalta, mentre que també es va poder seguir tot l’acte a través d’una pantalla gegant amb realització en directe de les actuacions. A més, es va poder escoltar a través de l’emissió de l’Espluga FM Ràdio. DJ Mad Go va amenitzar l’inici i final de la cita. Tot plegat, ho van fer possible una cinquantena de joves del col·lectiu No Callarem i de l’Espluga Audiovisual.

ÀUDIO: Retransmissió del Concurs de Bandes de l’Espluga de Francolí 2023