La cooperativa La Bastida ha gestionat per segon any consecutiu, i sota l’organització de la Direcció General de Joventut, un camp de treball per a joves a Santa Coloma de Queralt. Enguany i com a novetats, a les activitats per recuperar l’entorn de l’aqüeducte del riu Gaià s’hi suma un podcast per explicar la tasca i com viuen l’experiència els participants.

L‘Espluga FM Ràdio ha participat en el projecte amb un taller per oferir consells sobre la realització i edició d’aquest tipus de programes. El resultat final, amb tres capítols, quedarà penjat a les xarxes socials de l’associació i es compartirà amb els veïns de Santa Coloma.

ÀUDIO: La coordinadora del camp de treball, Júlia Mullerat, explica aquest nou projecte

A part d’aquesta novetat, i com ja es va fer l’any passat, els 15 joves participants fan tasques diàries per millorar l’entorn de l’aqüeducte del riu Gaià, desbrossar la zona, reconstruir murs de pedra seca i posar en valor les restes d’un molí fariner que es troben a la zona.

ÀUDIO: Júlia Mullerat detalla les tasques del camp de treball

Durant dues setmanes els joves viuen de forma conjunta a Cal Nilet i aprofiten l’estada no només per treball sinó també per conèixer el territori i les associacions del municipi.

ÀUDIO: Un dels participants, Eric Riasol, descriu com és un dia al camp de treball

ÀUDIO: Una de les participants, Alba Jiménez, explica la diferència amb unes colònies

ÀUDIO: Una de les participants, Mariona Sugranyes, diu per què ha triat aquest camp de treball

Aquest no ha sigut l’únic camp de treball a la Conca de Barberà, fa unes setmanes se’n va celebrar un altre a Sarral, com ja havia passat en altres ocasions.