Amb motiu de la celebració del 400 aniversari de la mort de Francesc Vicent Garcia, el màxim exponent de la poesia barroca catalana, Vallfogona de Riucorb recupera el festival de narrativa oral Bla Bla. La novena edició del certamen se celebra els dies 28 i 29 de juliol i 4 i 5 d’agost i encara la iniciativa mantenint l’essència d’edicions anteriors i apostant per una programació variada.

Enguany s’ha preparat diverses novetats centrades en el món de l’oralitat, la ruralitat i, sobretot, el rector de Vallfogona per reivindicar la seva figura en la literatura catalana del Barroc. Cal recordar que el festival ha celebrat les seves 8 edicions de forma espaïda i no consecutiva.

Dos caps de setmana de Bla Bla

El tret de sortida del certamen serà divendres, 28 de juliol, amb una sessió de contes per a adults en què les narradores Mon Mas i Noemí Caballer presentaran l’espectacle ‘La persistència de les pedres’. Dissabte, 29 de juliol, a partir de les 11 del matí i fins a les 2 del migdia, l’emissora Fes Ta Festa obrirà micròfons perquè joves i grans puguin explicar per antena llegendes i anècdotes del rector. A 2/4 d’1, Norbert Tomàs (Edicions Morera) i Antoni Serés, presentaran la nova edició del llibre de Joan Amades. A continuació, Gustau Molas, president de l’Associació Joan Amades, obrirà l’exposició ‘Joan Amades, la memòria del poble’, que es podrà veure a Vallfogona fins al 6 d’agost.

A les sis de la tarda començarà la tradicional ruta de conte de la mà de la contista Sherezade Bardají i el seu espectacle per a infants a partir de 3 anys. Les activitats continuaran amb l’obra ‘La sabata i la tartana’, amb històries populars del rector. El primer cap de setmana del festival es tancarà a les 11 de la nit amb ‘En medio de la vida’, de Magda Labarga.

El divendres 4 d’agost, a les 11 de la nit, el duet Fratelli la Strada farà un recorregut musical pels grans èxits del segle XX. L’endemà a la tarda el festival continuarà amb ‘Nans i gegants monstruosos’ de Rosa Pinyol. Finalment, l’encarregat de cloure el festival serà Albert Estengre, dissabte a les 11 de la nit, amb ‘El cas del Rector, tota la veritat’, una sessió de contes carregada d’humor, enginy i sarcasme.