El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lliurat aquest matí la Medalla Centenària de la Generalitat a l’escriptor Josep Vallverdú que aquest mateix diumenge celebra el seu centè aniversari. L’entrega de la distinció ha estat al Palau de la Generalitat que ha acollit l’acte institucional central de l’Any Josep Vallverdú. La programació es va iniciar el passat febrer i, per exemple, ha dut l’escriptor a visitar l’Espluga de Francolí en diverses ocasions aquest 2023, ja que és un dels municipis que participa en la commemoració. A la localitat de la Conca de Barberà hi va viure durant 27 anys.

Un any ple d’activitats

L’acte institucional central de l’Any Josep Vallverdú també ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la consellera de Territori, Ester Capella, i el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal. L’acte de cloenda de la commemoració se celebrarà el 3 de desembre al Teatre Municipal de Balaguer, ciutat de residència actual de l’autor i amb la qual té una relació especial perquè n’és fill adoptiu des de 2016. 

El passat 1 d’abril l’Espluga de Francolí va encetar la seva particular agenda d’activitats dedicades a l’Any Josep Vallverdú. Va ser en un acte al Museu de la Vida Rural amb la presència de l’escriptor. Llavors, a les portes de celebrar els 100 anys, l’Espluga FM Ràdio va enregistrar una conversa de Vallverdú amb el periodista Òscar Palau.