L’Espluga de Francolí ha celebrat, aquest dissabte al matí, el primer acte institucional de l’Any Josep Vallverdú al municipi, població on l’escriptor va residir durant vint-i-set anys i n’és fill adoptiu des del 2008. L’acte, que s’emmarca en la celebració del centenari de l’autor lleidatà, ha volgut ser un dels reconeixements a l’obra i la figura de l’autor, plenament en actiu, que se celebraran al llarg de l’any.

Josep Vallverdú ha estat rebut al Museu de la Vida Rural per les autoritats locals i representants del món educatiu i del Casal de l’Espluga. Seguidament ha tingut lloc l’acte públic i la presentació del llibre “El vuitè nan” que ha comptat amb els parlaments del mateix escriptor Josep Vallverdú i de Carme Vidal Huguet, comissaria de l’Any Vallverdú, a més a més, del regidor de cultura de l’Espluga, Enric Mercadé.

ÀUIDO: Fragment del discurs de Josep Vallverdú en l’acte institucional

ÀUDIO: La comissaria de l’Any Vallverdú, Carme Vidal Huguet, explica la importància de celebrar un acte així a l’Espluga

Durant els parlaments s’ha fet valdre l’estima que té l’escriptor al municipi, ja que aquest va ser triat per Vallverdú després de jubilar-se i passar vint-i-set anys vivint a l’Espluga, implicant-se amb el teixit cultural del poble i amb la revista El Francolí, una revista que avui en dia també participa amb la redacció d’un text per cada edició d’El Francolí.

L’acte també he comptat amb una part de lectura en veu alta i ressenya del llibre a càrrec de l’alumnat de les escoles Martí Poch i Vedruna Espluga. Un cop acabada la presentació, el nan del Rovelló, acompanyat dels grallers de l’Espluga, li ha fet entrega de la nova placa commemorativa per al parc d’El Rovelló.

L’Espluga Audiovisual conversa amb Vallverdú

Aquest diumenge, 2 d’abril, l’Espluga FM Ràdio emetrà una entrevista amb el mateix escriptor Josep Vallverdú. L’entrevista es podrà escoltar a les 13.30 h, després de la retransmissió de la missa de diumenge de Rams, pel 107.4 FM, el web EFMR.cat i el canal de la TDT.

Entitats culturals i centres educatius de la vila, treballen per homenatjar a l’escriptor durant el 2023

Al llarg de l’any entitats i iniciatives culturals, centres educatius i la biblioteca de l’Espluga treballaran l’obra i llegat de Josep Vallverdú, preparant i proposant diverses activitats al voltant de la figura de l’escriptor.

Tanmateix, el Casal de l’Espluga de Francolí, prepara la publicació d’un recull d’articles que l’escriptor ha publicat mensualment a la revista local El Francolí de manera gairebé ininterrompuda des del 1986 fins a l’actualitat. En un acte que tindrà lloc el 30 de setembre.