L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí ha clos la seva participació al Dance World Cup celebrat a Braga, Portugal, amb una fita històrica: Una medalla de plata i una de bronze entre les 8 coreografies presentades. Mai abans l’escola espluguina s’havia classificat al pòdium d’aquest concurs on competeixen coreografies de tot el món.

Les coreografies premiades han estat ‘Spiriti Affini’ d’Emma Bonet i Arlet Fabregat amb una medalla de plata a nivell mundial i la peça en solitari de Roger Carayol, l’únic representant masculí del centre, qui va obtenir la tercera millor posició del món amb medalla de bronze.

ÀUDIO: La directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, Jèssica Estadella, comenta els bons resultats

Roger Carayol s’ha classificat al mundial amb medalla de bronze (Imatge: Cedida)

A més, enguany era la primera vegada que l’EDC duia a la final mundial un total de 8 coreografies, classificades totes per sobre dels 80 punts. ‘Las Señales de tus ojos’ d’Èlia Romero va obtenir una 10a posició amb 87 punts; ‘Kaizen’, format per 9 ballarines, es va posicionar la número 23 amb 79,7 punts; ‘Sortilegio’, de Júlia Gil, va obtenir 81,7 punts i la posició número 16; ‘Kintsugi, interpretat per Èlia Romero i Roger Carayol, es va classificar amb 86,1 punts i una 13a posició; ‘Beethoven’, de Queralt F., Guiomar M. i Carlota L., va obtenir 84,5 punts i la posició número 15 de la seva categoria i ‘O meu amor’ de Júlia Gil va obtenir 83,7 punts i la posició número 31.

De cara al curs vinent l’escola ja té obertes les inscripcions i s’ha ampliat l’oferta amb noves propostes també per públic adult.