Som Espluga continuarà 4 anys més al capdavant del govern municipal. Així es va decidir a les urnes el passat 28 de maig i aquest dissabte s’ha fet oficial amb la presa de possessió dels regidors. D’aquesta manera, Josep Maria Vidal continuarà al capdavant de l’Ajuntament amb 5 regidors de Som Espluga: Aida Morgades, Xavier Rosell, Anna Garcia, David Martí i Sara Pere. L’oposició queda en aquest cas formada per Jordi Torre, Moisès Ferrete, Isabel Tomás i Joan Amigó per part de Junts per l’Espluga i Francesc Sánchez com a representant de Nova Espluga.

El nou consistori ha quedat formalitzat aques dissabte 17 de juny (Imatge: Pep Morató)

L’alcalde ha recordat els quatre anys de dificultats viscuts al municipi per culpa de la riuada, la sequera i la covid i espera poder finalitzar en aquest mandat tots els projectes iniciats.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, recull els projectes per completar

L’escó perdut per Som Espluga ha passat a mans de Junts per l’Espluga, amb 4 representats. El seu cap de llista, Jordi Torre, ha donat la mà al govern, però també ha puntualitzat que seran crítics en els moments necessaris.

ÀUDIO: El cap de llista de Junts per l’Espluga de Francolí, Jordi Torre, posiciona el paper del seu partit

El consistori el tanca Nova Espluga amb un regidor. Francesc Sánchez s’ha mostrat obertament cooperatiu amb el nou govern.

ÀUDIO: El cap de llista de Nova Espluga, Francesc Sánchez, s’ha mostrat cooperatiu amb el nou govern

Amb el canvi d’escons els regidors de Som Espluga han hagut de reubicar les diverses regidories que es donaran a conèixer els propers dies.

Presa de possessió dels membres del nou Ajuntament

L’equip de govern haurà de reestructurar les carteres en perdre un regidor (Imatge: Pep Morató)

Una majoria més ajustada

Les eleccions del passat 28 de maig van revalidar el govern dels últims 4 anys de Som Espluga, però reduint els vots de 1287 a 989, el que s’ha traduït en la pèrdua d’un regidor. Junts per l’Espluga va millorar els resultats sumant 90 vots i arribant als 577. Nova Espluga també ha millorat els resultats en els últims quatre anys amb 206 vots, 42 vots més que al 2019.

Galeria d’imatges de la presa de possessió