A pocs mesos per iniciar la campanya de verema, la DO Conca de Barberà encara no pot precisar com serà la collita, ja que la situació de sequera és un dels principals punts de tensió, encara que les pluges de les darreres setmanes poden ajudar. La comarca es troba enguany amb ceps irregulars, alguns amb molt raïm i altres poc i de poca mida, això fa que s’esperi una reducció d’un 20% en comparació a l’any anterior.

ÀUDIO: El president de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, detalla la situació a la vinya

En línies generals no s’espera una mala collita, tot i que la qualitat del raïm variarà segons l’evolució dels propers dies, ja que la pluja pot fer créixer la mida del fruit i aportar-li més suc. També destaca que les temperatures dels últims mesos, no tan agressives com l’any anterior, han estat positives per evitar l’estrès hídric que va patir la planta durant l’última campanya.

L’any anterior, la calor extrema va fer avançar la collita a tot el país, inclús a la Conca de Barberà on la varietat del Trepat és més tardana. Per enguany, en canvi, s’espera mantenir les dates habituals del mes de setembre, tot i que seran els propers mesos els que seran decisius per la maduració més precoç o no del fruit.

ÀUDIO: Ricard Sebastià aclareix que la calor pot ser decisiva en els propers mesos

Canvi de junta a la DO Conca de Barberà

El proper 19 de juny es farà efectiu el canvi de junta de la DO Conca de Barberà. Alguns dels actuals membres repetiran tot i que encara està per definir qui serà el o la presidenta pels propers 4 anys de mandat.