L’Espluga de Francolí acollirà l’última setmana del mes de juny la 2a edició de l’Orgull Rural, una festa organitzada per l’associació Orgull Espluguí per donar visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+. Enguany el nombre d’activitats s’expandeix i sobretot de cara a la festa programada pel divendres 30 de juny el Jardí del Francolí amb l’actuació d’un total de 6 artistes.

La setmana s’iniciarà el dilluns 26 de juny amb la tradicional hissada de banderes al Casal de l’Espluga, però enguany s’anima a la població a penjar les seves pròpies banderes al balcó, per això s’han posat a la venda banderes multicolors a un preu de 5 euros. Es poden comprar online a través del col·lectiu o físicament a la papereria Índex i la merceria Morató.

ÀUDIO: La membre de l’Orgull Espluguí, Iris Capitán, detalla com es pot adquirir la bandera

La Mani-Cercavila és un dels punts principals de la festa el divendres 30 de juny (Imatge: Cedida)

Dimecres 28 de juny serà el dia més institucional amb un acte a les 7 de la tarda a l’Ajuntament de l’Espluga i la inauguració de l’exposició ‘Jutja Menys, Estima Més’ de l’espluguina Montse Vernet. Dijous s’iniciaran els actes al Jardí dels Francolins a partir de les 8 del vespre amb sopar amb foodtrucks i la visualització a les 10 de la nit del film ‘120 pulsaciones por minuto’.

Divendres 30 de juny serà el dia de la gran festa de l’Orgull Rural. Enguany com a novetat s’ha preparat diversos actes per famílies com una activitat per pintar el logo de l’Orgull Espluguí a 2/4 de 6 o el contacontes del llibre ‘Per què es riuen de Noa?’, seguit d’un taller de castells amb els Torraires de Montblanc, tot al Jardí dels Francolins.

ÀUDIO: Els membres de l’Orgull Espluguí Iris Capitán i David Baena, parlen de l’aposta infantil de la jornada

A 2/4 de 8 s’iniciarà la Mani-Cercavila amb pregó de la cupletista Brigitta Lamoure que iniciarà el recorregut pels carrers de l’Espluga com a pregonera de la jornada acompanyada de la DJ Perla Negra. Després començarà la festa al Jardí dels Francolins amb la participació d’artistes com la pròpia Brigitta Lamoure, Lady Savannah, Jessica Pulla, Frida la Ter i els dj’s Pampool i Muerta Sánchez. També hi haurà Bingo i un concurs de veure en porró, entre d’altres.

Els actes finalitzaran el diumenge 2 de juliol amb un Vermut Musical i una xerrada anomenada ‘Quedar-se o marxar, fer front al sexili’ amb Marta Pontnou, Isabel Sales, Isidre Rosich i Axel Rodríguez. Una activitat dins del marc Xerrad[i]s en col·laboració amb òmnium Conca de Barberà.