Forès va viure aquest cap de setmana una nova edició del festival Forès Poesia i Música. Els actes van iniciar-se a la plaça del Mirador amb la inauguració a càrrec de l’alcalde del municipi, Julià Plaza i Míriam Minguet. Seguidament, es va iniciar l’apartat poètic amb protagonisme als versos de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona amb l’espectacle ofert pels músics Guillem Callejón i Eduard Carmona.


Durant tot el matí, també al Mirador, es va celebrar la desena trobada de punts de llibre. La llibreria La Baldufa de Montblanc també hi era present amb les darreres novetats editorials. Novetats com el poemari ‘La casa de les absències’, de la poetessa Helena Martínez-Ferreruela, guanyador del III premi Pont Vell de Poesia de Montblanc i que va presentar-se amb l’acompanyament dels membres de l’Escarritx Literari. Malauradament, en aquest punt, la presència de la pluja va obligar a suspendre la resta de programació del matí, entre la que es trobava el concert del grup Afers Domèstics i la lectura lliure de poemes.

Malgrat tot, això no va impedir a prop de dues-centes persones aplegar-se a l’envelat del festival per gaudir del dinar popular i prosseguir amb el programa previst, tot i la suspensió del concert de Manu Guix per indisposició de l’artista. Èric Vinaixa sí que va estar present amb el seu espectacle ‘Èric Vinaixa en poesia’. Finalment, ja entrada la nit, el grup del Camp de Tarragona, Roba Estesa van tancar el festival amb la música festiva i combativa del seu darrer àlbum.