El president de VINSEUM Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, Joan Tarrada, i el president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Ricard Sebastià, han signat un acord de col·laboració entre les dues entitats amb l’objectiu de difondre la cultura del vi i potenciar l’organització conjunta d’activitats científiques i divulgatives al voltant del sector vinícola.  

El projecte del VINSEUM vol arribar a totes les terres de vi del país, amb l’objectiu de consolidar-se com a centre de referència en la divulgació de les cultures i el patrimoni vitivinícola de tota Catalunya. Per fer-ho, des del museu es treballa per establir una xarxa de col·laboracions amb el sector vitivinícola català en general i amb els consells reguladors del país en particular.

Una de les primeres iniciatives conjuntes que posaran en marxa la DO Conca de Barberà i VINSEUM serà la celebració a terres tarragonines d’una sessió especial del Most, el Festival Internacional del Cinema del Vi organitzat pel museu.

Altres iniciatives acordades per les dues institucions són la celebració de tastos de vins de la DO Conca de Barberà a les instal·lacions del museu o la incorporació de productes de la denominació a la botiga i els serveis de restauració de l’equipament cultural.

Amb l’acord, la DO Conca de Barberà esdevé ‘Amic d’Honor’ del VINSEUM i es compromet a donar suport al seu projecte cultural. La signatura de l’acord és un primer pas per desenvolupar una col·laboració continuada entre les dues institucions que permeti una transferència de coneixement mútua i que fomenti la divulgació dels valors de la cultura del vi.