L’Espluga de Francolí es comença a vestir per viure, aquest cap de setmana, un festival dedicat al parlar local. El poble, literalment, s’omplirà de paraules. N’hi haurà al cel, amb una sopa de lletres gegant que ja decora el carrer Torres Jordi. També entraran als establiments locals, cadascun apadrinant una paraula genuïna, i, des d’aquest dijous, algunes parets comencen a acolorir-se. Els mots també serviran per parar taula als bars i restaurants, ja que s’han confeccionat estovalles per a l’ocasió.

És l’apartat visual de l’Espais Vius d’Art, una iniciativa comercial i cultural que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats del municipi. El primer any es va fixar en l’artesania, el segon en la dansa i aquesta vegada pretén preservar i donar a conèixer les peculiaritats del parlar local.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES

Un concert de Roger Mas o bé una activitat dirigida per Màrius Serra són dos dels principals reclams de la tarda de dissabte. Les activitats s’iniciaran divendres al matí amb gravacions dels alumnes de les escoles de primària i amb una taula rodona sobre la variant dialectal, a la tarda. També hi haurà rutes guiades per explicar els murals dels carrers. Diumenge es farà un vermut musical al Jardí dels Francolins amb un concurs lingüístic i a la tarda es rematarà amb un concert a càrrec de Tòlia.