Les obres per enderrocar l’edifici número 1 del carrer Castell han finalitzat aquesta setmana. Es tanca així un període de tres anys després d’un despreniment l’any 2020 que va obligar a tallar el pas al carrer fins que s’ha pogut completar l’obra, que es va iniciar el mes de desembre de 2022.  Ara, l’habitatge es vol convertir en un espai cultural. 

Durant 4 mesos s’ha enderrocat una part parcial de l’habitatge amb un pressupost de 70.000 euros. Ara, l’Ajuntament preveu iniciar una segona fase per consolidar estructuralment els immobles veïns i reconstruir l’edifici afectat. Condretament, es farà el forjat de la planta primera i segona, l’execució de la coberta, el recrescut de les façanes, la realització de la façana posterior i l’execució de la caixa d’escala. 

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica la pròxima actuació

Amb aquesta nova actuació es vol recuperar l’ús de l’edifici que passarà a formar part de la Ruta Templera i Hospitalera, gràcies als arcs medievals que es pretenen reforçar i exposar al públic. A més es dinamitzarà l’immoble convertint-lo en un espai per acollir la cultura popular i les associacions del municipi.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal parla de la nova proposta per aquest edifici 

 

Aquesta segona fase té un pressupost de 99.265.28 euros del qual es preveu cobrir un 80% gràcies a una subvenció que se sol·licitarà a la Diputació de Tarragona. Les obres finalitzaran abans d’acabar l’any.