El qui ha estat president dels Consell Comarcal de la Conca de Barberà en els dos primers anys de l’actual mandat, entre el 2019 i el 2021, Magí Trullols Trull, ha mort aquest dissabte.

Trullols, entre d’altres, havia estat alcalde de Santa Coloma de Queralt des del 2015 al 2019, sota les sigles del grup polític la Federació d’Independents de Catalunya (FIC). Durant aquests mateixos anys també havia estat conseller comarcal i responsable de l’Area de Benestar Social. Actualment, continuava sent regidor al consistori del municipi de la Baixa Segarra.

Trullols va arribar a la presidència del Consell Comarcal el 2019 gràcies a un pacte de la FIC amb Esquerra Republicana per partir-se el mandat. Al capdavant de l’ens supramunicipal, Trullols va haver d’afrontar una etapa marcada per la riuada del Francolí o l’esclat de la pandèmia. El 2021 va cedir el càrrec a Carme Pallàs, actual presidenta d’aquest organisme en representació d’ERC. Entre altres implicacions en la vida social i cultural de la comarca, Trullols també era tresorer dels Amics de Sant Magí de la Brufaganya.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt ha estat el primer organisme en lamentar la mort del qui va ser alcalde del municipi. Les mostres de condolència a la família han arribat des de diverses institucions, com el Consell Comarcal, i altres càrrecs electes de la comarca.