El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat estrenen una nova seu ubicada al parc de Valls (Alt Camp). Amb aquesta, serà la quarta seu del GRAE, que s’afegeix a les ja existents de la Seu d’Urgell, Olot i Cerdanyola del Vallès.

Després d’un estudi d’idoneïtat per ubicar una seu dels GRAE a la demarcació de Tarragona, es va decidir la seva instal·lació a Valls, que donarà cobertura a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. La nova unitat compta amb la incorporació de 16 GRAE, amb una previsió d’ampliació a 20.

Durant el mes d’octubre es va iniciar el pla d’acollida de la nova unitat de Valls, amb un procés de formació, habilitació i adaptació, i un cop finalitzat el procés, en què els nous efectius han fet acompanyament i han donat suport en salvaments, rescats, recerques i han participat en les activitats formatives conjuntes, aquesta seu s’ha incorporat a la xarxa de grups especials dels Bombers de la Generalitat.

La seu s’ha ubicat al parc de Valls, inaugurat l’any 2011, que s’ha adaptat per acollir la nova unitat. Ha sigut necessari condiciona una de les cotxeres, a la planta baixa, on s’hi ha ubicat el vestuari dels GRAE i on hi ha també el magatzem GRAE. A la planta primera, on fins ara hi havia els armariets dels Equips de Protecció Individual (EPI) de parc, s’hi ha ubicat una sala d’estar pels GRAE, uns serveis i un despatx. A més, també s’ha adequat l’helisuperfície, que és la teulada del parc.

El nou equip de GRAE fa una demostració a l’Espluga de Francolí

El dissabte 28 de gener, com a part del programa de la Fira de Sant Vicenç, el nou equip de GRAE de Valls durà a terme una exhibició basada en una maniobra de rescat en alçada, salvant a una persona que es trobarà penjada del campanar de l’Església.

Nou equip GRAE integrat als Bombers de Valls (Imatge: Cedida)