Les obres de la T-2336 s’allargaran fins al mes de març, el que provocarà que es mantinguin els talls de carretera actual, tot i que pot ser que s’aixequi la restricció abans de finalitzar els treballs. Aquestes obres, a càrrec de la Diputació de Tarragona, tenen un pressupost de 600.000 euros.

Les obres es van iniciar al mes de novembre amb un tall total de la via i estava previst que es retornés la circulació a finals de gener, una previsió que finalment no es complirà, tot i que encara no es pot concloure la data exacta de reobertura pel pas de vehicles.

Aquests treballs s’estan duent a terme amb l’objectiu de millorar la seguretat i el drenatge amb l’ampliació de la carretera a 6 metres i l’execució de cunetes transitables, aquesta mesura permetrà que es puguin creuar dos vehicles pesants amb seguretat. També s’està construint un itinerari de vianants separat del trànsit rodat amb pilones des de Blancafort fins al cementiri. 

Aprofitant les obres s’està soterrant la fibra òptica amb previsió de futur (Imatge: Laia Molné)

A més, s’està canalitzant una via subterrània per les telecomunicacions, amb previsió a l’arribada de la fibra òptica i per acabar s’està renovant el paviment, la senyalització horitzontal, vertical i les barreres de seguretat.

Fins que no es reactivi el pas de vehicles per la TV-2336 entre Blancafort i Solivella s’haurà d’accedir als dos municipis des de l’Espluga de Francolí per la TV-2337 en el cas de Blancafort i per la C-14 en el cas de Solivella.

La carretera continuarà tallada els pròxims mesos (Imatge: Laia Molné)